Een heel bijzondere erfenis

Een heel bijzondere erfenis

Je oom is overleden en hij heeft jou, zijn favoriete neefje, een aantal interessante zaken nagelaten in zijn erfenis. Een van die dingen is een verzameling wapens die hij heeft aangelegd in de tijd dat hij nog met een metaaldetector door de duinen heen liep. Daar vond hij regelmatig explosieven en wapenresten uit de oorlogsperiode. Een enkele keer vond hij ook een ander wapen van een mislukte wapendeal terug in de duinen. Die hele verzameling lag in een kist op zijn zolder. Jij krijgt die kist na zijn overlijden en je voelt je de koning te rijk met deze waardevolle verzameling.

Even de regels vergeten

Je houdt de wapens in je handen en schiet er zo nu en dan mee op een blikje in je achtertuin. Je gaat zo op in het spelen met dit wapentuig dat je de regelgeving rondom wapenbezit vergeet. Je toont je wapens tijdens een avondje stappen aan je vrienden met wie je op pad bent en je zwaait er eens mee op straat. De omstanders schrikken zich rot en bellen de politie. Dat is waar het fout gaat. Voordat je er erg in hebt komt er een politiewagen met zwaailichten het uitgaansgebied van Breda in gereden om jou te arresteren.

Zorg voor juridische bijstand

Terwijl jij wordt afgevoerd naar het politiebureau krijg je het standaard verhaal te horen; je hebt recht op een advocaat. Nog net op tijd krijg je een appje van je vrienden met www.singeladvocaten.nl/advocaat-breda. Je mag een telefoontje plegen en belt met deze advocaat. Deze doet niet moeilijk over het tijdstip en komt direct naar het politiebureau toe om jou bij te staan tijdens het verhoor. Jouw argument waarom je een verboden wapen bij je had wordt aangehoord en waarschijnlijk kom je er goed vanaf. Je had immers geen kwade bedoelingen.